BRANDWEER

Post 's-Graveland

Materieel

Ons wagenpark bestaat allereerst uit een Tankautospuit (TAS) met roepnummer 2631. Bij iedere alarmering rukt de 2631 uit. In dit voertuig zijn twee zitplaatsen voorin (voor chauffeur en bevelvoerder) plus vijf plaatsen achterin (voor de manschappen). Het voertuig bevat die materialen waarmee de meeste, kleinere inzetten gedaan kunnen worden (bepakking volgens de norm van Binnenlandse Zaken, BiZa). Denk daarbij aan de watertank aan boord, de waterpomp, slangen, schuim, maar ook aan technisch gereedschap zoals hydraulische schaar en -spreider en motorkettingzaag.


Onze Personenbus (PM) met roepnummer 2601 kan op oefenavonden worden gebruikt op personen mee te nemen.

Verder kan de bus ook de Motorspuitaanhanger (MSA) met roepnummer 2667 trekken. Deze aanhanger bestaat uit een lagedruk waterpomp en een aantal slangen. Vooral in het buitengebied kan deze aanhanger makkelijker bij open water komen. Ook is het mogelijk de pomp van de aanhanger af te halen om hem dan mee te nemen naar de locatie waar je niet met een voertuig of aanhanger kan komen. De MSA zal ook worden gebruikt bij natte natuur brandbestrijding.


Verder verzorgen wij door de gehele regio met de Logistieke Verzorgingsunit 7087 onze collega's met een bakkie koffie, thee, fris, energiedrank of water bij incidenten zodat zij weer op krachten kunnen komen.

voertuigen
Klik op de foto voor meer informatie en foto's van de kazerne